Articole filtrate după dată: Noiembrie 2013
Marți, 26 Noiembrie 2013 10:58

Sfaturi de pregatire a uneltelor pentru iarna

Frigul e peste tot. În gânduri, în aer, în tot ceea ce ne înconjoară. Și cu cât se apropie mai repede, trebuie să ne gândim la soluții pentru a ne proteja uneltele. Noi recomandăm să le înmuiați în apă și să le curățați de pământul întărit, după care să le depozitați într-un loc uscat doar după ce acestea s-au uscat!

Este de asemenea normal să ungeți mânerele cu puțin ulei, eventual de rapiță, pentru e preveni ruginirea. 

Înainte de a depozita furtunurile și/sau stropitorile, trebuie să scoateți toată apa din ele și să fiți siguri că sunt uscate în interior. 

Dacă ați făcut toate acestea, tot ce vă mai rămâne este să ascuțiți acum lamele sculelor și uneltelor, pentru a vă fi mai ușor în primăvară. Dacă lamele prezintă pete de rugină, este recomandat să le curățați cu cu o bucată de smirghel, apoi să aplicați un strat nou de vopsea.

Așadar, tot ce mai aveți de făcut este să găsiți lopata potrivită aici, pentru a putea întâmpina iarna așa cum se cuvine!

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013 12:54

Tu cum prelungesti durata de viata a uneltelor?

Stim ca intretinerea sculelor sau a uneltelor poate fi uneori o provocare, dar trebuie sa stiti ca aceasta este necesara. Investitia in uneltele de gradina este una importanta si consideram ca tocmai de aceea nu ar trebui neglijate. Pentru a fi siguri de durabilitatea produselor achizitionate, va recomandam urmatoarele :

  • curatati uneltele folosite dupa fiecare utilizare

Poate nu este o noutate, dar curatarea lor este esentiala pentru a profita de investitia facuta. Cu toate ca uneori poate parea inutila si obositoare, practicand-o, va veti da seama ca este cea mai usoara cale de a va bucura de produsele cumparate. Indeparteaza pamantul de pe uneltele folosite la munca solului. Este important sa faci acest lucru deoarece solul poate duce la erodarea materialului si la aparitia ruginei. Stratul subtire de sol care ramane lipit de unealta poate fi indepartat cu o bucata de smirghel cu granulatie mica.

  • depozitati mereu uneltele in depozit, dupa ce l-ati spalat si uscat

Este important sa spalati uneltele si dupa ce s-au uscat sa le depozitati intr-un loc uscat, pentru a evita ruginirea sau erodarea.

In general, uneltele de gradinarit si nu numai, merita o atentie sporita. Este foarte simplu sa prelungim durata de viata a uneltelor,trebuie sa avem doar putina rabdare si indemanare.

Miercuri, 20 Noiembrie 2013 13:40

Despre uneltele pneumatice

 

Uneltele si echipamentele profesionale sunt de ajutor in munca oricarui mester, mai ales cand timpul este scurt, iar sarcinile se inmultesc. O categorie noua de echipamente si scule, tot mai vehiculata in magazinele de profil, o reprezinta uneltele pneumatice. Acestea reprezinta o modalitate eficienta de scurtare a timpului stabilit pentru o anumita activitate, deoarece, cu ajutorul lor, un mester poate termina munca mult mai repede.

Pneumatica se refera la partea de tehnologie care studiaza aplicarea de gaz sub presiune cu scopul de a produce miscare mecanica. Uneltele pneumatice functioneaza cu aer comprimat si au o putere mare de actiune. Sculele, echipamentele si uneltele pneumatice sunt caracterizate de putere, ele utilizand aerul comprimat ca si agent de lucru pentru transmiterea energiei mecanice.

Luni, 18 Noiembrie 2013 12:38

Drujba și utilitatea ei

Majoritatea dintre noi știm la ce este utilă o drujbă, dar nu toți știm că aceasta a fost folosită, încă din cele mai vechi timpuri pentru sculptat. Acest fenomen a luat amploare în anul 1950, în SUA. De atunci, mulți artiști contemporani au încercat să continue această artă, transformând lemnul în forme cât mai variate și interesante.

De atunci, tot mai mulți producători au început să vină pe piață cu modele cât mai eficiente și utile. Cei de la MSA Group distrubie diferite modele de drujbe, clienții având și avantajul de a găsi piese comatibile modelelor achiziționate.

Trebuie să știți că atunci când le folosiți, este necesar să aveți echipament de protecție, care, de asemenea, poate fi găsit aici.

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013 15:56

Articole utile iernii

Iarna se apropie cu pasi repezi si deja ne gandim la tot ce e mai frumos in aceasta perioada a anului. Fulgii de nea, mirosul de cetina si portocala, caldura din case, puloverele groase ne fac parca sa asteptam cu si mai multa ardoare iarna. Insa, cu toate aceste bucurii ale sezonului nu putem sa nu ne gandim si la piedicile pe care le putem intampina in anotimpul alb.

De cele mai multe ori, ninsoarea, cea care aduce atata bucurie copiilor dar si adultilor este cea care ne creeaza probleme. Curtile caselor acoperite, drumurile infundate, aleile blocate si toate acestea de zapada, bucuria si necazul oamenilor.

Pentru asta vă stau la dispozitie o gama variata de produse, pentru a face din aceasta perioada o adevarata bucurie. MSA Group vă pune la dispoziție lopeți cu sau fără coadă, de plastic sau metalice, mănuși pentru protecție și alte accesorii utile pentru o iarnă mai ușoară.

Miercuri, 13 Noiembrie 2013 16:18

Unelte pentru gradinarit

După terminarea muncii în grădină, indiferent dacă este vorba de cultivat, cules sau săpat, noi știm că aceasta trebuie curățată, fiind o muncă la fel de importantă precum munca propiu-zisă. Tocmai de aceea, MSA Group vă recomandă o serie de unelte extrem de eficiente.

Pentru început,o greblă ar trebui să fie indinspensabilă oricărui agricultor. MSA Group vă oferă greble din plastic, ușor de folosit, foare eficientă datorită dinților.

Și pentru că se apropie sezonul rece, vă oferim posibilitatea de a achizițiomna lopeți cu sau fără coadă, pentru a fi siguri că întâmpinați iarna așa cum se cuvine. Pe lângă aceste unelte, echipa MSA Group vă oferă perii, hârleț sau pompe pentru exterior.

Așadar, pe site-ul nostru puteți găsi produse adecvate oricărei activități, scopul nostru fiind acela de a vă satisface toate nevoile!

În general, activitățile desfășurate în grădină nu sunt cele mai plăcute, dacă ne gândim la sensibilitatea pielii mâinilor. De cele mai multe ori, când luăm contact cu materiale dure, acide sau cu solul umed, pot apărea "efecte negative", precum zgârieturi, bătături sau piele crăpată și uscată. Considerăm că acesta ar fi un motiv întemeiat pentru alegerea unui perechi de mănuși când vine vorba de activitățile desfășurate în grădină. Știm că sunt multe tipuri de mănuși pe piață și tocmai de aceea dorim să vă prezentăm câteva tipuri din gama noastră, pentru a vă face munca mai plăcută.

Pe primul loc, situăm mănușile din latex cu fibră textilă. Acestea sunt potrivite pentru aproape orice tip de activitate, datorită ușurinței de mânuire a foarfecii sau a oricărei alte unelte. În plus, manșeta mănușilor din fibră textilă protejează mâinile de zgârieturi sau bătături.

Pentru a desfășura activități care presupun utilizarea unor substanțe acide sau toxice, recomandăm folosirea mănușilor anti-acid. Acestea sunt confecționate din cauciuc, având manșeta din fibră textilă. Această structură permite lucrarea fără riscuri cu diferite substanțe, asigurând astfel o protecție ridicată a mâinilor.

Ne pasă de siguranța și protecția dumneavoastră și tocmai de aceea vă oferim aici aici o gamă variată de produse din cele prezentate.

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 17:13

Diferite tipuri de pompe

Indiferent de motivul pentru care doriţi să utilizaţi pompa,MSA Group oferă pompe puternice pentru diferite zone. Pentru irigarea grădinii, utilizaţi una dintre pompele de presiune submersibile sau o pompă de grădină. Acestea furnizează fără probleme apă din puţuri, izvoare naturale sau din rezervoare cu apă de ploaie. Dacă doriţi furnizarea de apă pentru utilizare domestică, unul dintre hidrofoarele cu rezervor sau dintre pompele electronice de presiune MSA Group este partenerul ideal. Pentru drenajul pivniţelor inundate sau pentru pomparea apei din sau dintre containere, pompele submersibile pot fi de ajutor, mai ales dacă apa este murdară.

Știm cât de incomod pot fi aceste acțiuni de drenaj sau pompare a apei, dar noi încercăm să facem din munca dumneavoastră o plăcere.

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 17:01

Tipuri de rindea

Dintre numeroasele tipuri de rindea existente, cert este faptul că doar câteva sunt cu adevărat esențiale. 

Pentru prelcurarea lemnului, noi considerăm că este esențială rindeaua bloc. Datorită dimensiunii reglabile a gurii rindelei, mecanismelor de reglaj evoluate și materialele speciale de realizare a acestuia, fac din acest produs unul indinsepnsabil unui tâmplar.

Pe al doilea loc, noi situăm rindeaua finisat, rindea ușor de folosit datorită fiabilității, ușurinței de reglare și a raportului calitate-preț.

Rindeaua cu umăr este caracterizată prin faptul că muchiile laterale ale lamei și fețele laterale ale rindelei sunt în același plan. Acest lucru permite utilizarea rindelei pe un timp mai îndelungat.

Ultima recomandare este rindeaua de uz general, fiind o rindea de o lungime mai mare. Deși pare mai greu de utilizat, această rindea poate fi folosită la un spectru larg de sarcini, atât pentru nivelări, cât și pentru finisat.

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013 16:54

Firul cu plumb

Probabil specialiștii au auzit despre firul cu plumb, dar majoritatea cunosc prea puține lucruri despre această unealtă. Folosită încă din perioada egiptenilor, firul cu plumb era necesar oricărui dulgher sau zidar. Acesta ajută la măsurarea verticalității pereților sau a orcărei alte construcții. 

Fiind foarte ușor de folosit, acesta se folosește prin plasarea firului cu plumb de-a lungul peretelui sau construcției care urmează să fie măsurată. Pentru o mai bună acuratețe, puteți folosi un echer. Plasat la intersecția firului de plumb cu linia orizontală, echerul trebuie să indice 90 de grade. Acesta se folosește pentru o mai bună exactitate, deoarece ochiul uman este în general furat de forme și unghiuri, iar dimensiunile pot fi relative. 

Chiar dacă este un instrument vechi, firul cu plumb se folosește și în zilele de azi, fiind practic și ușor de mânuit.