Articole filtrate după dată: August 2014
Vineri, 29 August 2014 10:35

Promotia de toamna

Pentru ca toamna se da startul muncii in gradina si nu numai, noi vrem sa va venim in ajutor. Astfel am redus preturile la o gama variata de produse. Vin-o pe www.msagroup.ro sa descoperi oferta noastra de toamna!

Grabeste-te, oferta este valabila pana pe 15 septembrie!

 

Majoritatea motoarelor sunt similare in constructie cu generatoarele de curent continuu. Principiul de functionare a motoarele este urmatorul: cand curentul trece prin rotorul  motorului se genereaza un camp magnetic care la randul lui genereaza o forta electromagnetica. Rotatia rotorului induce o tensiune in bobinajul rotorului ce este opusa ca sens tensiunii aplicate rotorului. Cu cat motorul se roteste mai repede cu atat tensiunea rezultata este mai aproape ca valoare de tensiunea indusa.
Un motor poate efectua un lucru mecanic mai mare daca primeste mai mult curent. Acest lucru se poate realiza atunci cand asupra rotorului se aplica o sarcina, aceasta sarcina reduce tensiunea marind in acest fel curentul care poate trece prin rotor.  
Motoarele cu, curent continuu se pornesc cu mecanisme speciale deoarece viteza rotatiei controleaza trecerea curentului prin rotor.
Motorul si periile colectoare se pot avaria daca rotorul este in repaus. Pentru a evita oprirea rotorului  si avariarea motorului se va folosi o rezistenta in serie. Aceasta rezistenta va limita curentul pana cand rotorul va reintra in functiune.
Pe www.msagroup.ro puteti gasi motoare electrice cu bobinaj de cupru si de aluminiu la un pret excelent.

Miercuri, 20 August 2014 10:43

Moara cu ciocanele

Morile cu ciocanele maruntesc materia prima prin intermediul socului produs de impactul ciocanelelor cu peretii camerei de lucru. Ciocanele, elementele caracteristice acestor utilaje, sunt montate in rotorul masinii.

In functie de modul de asamblare a ciocanelelor se pot deosebi urmatoarele categorii:

- mori cu ciocane articulate

- mori cu ciocane fixe

La morile cu ciocane articulate maruntirea are loc datorita energiei cinetice, in timp ce la morile cu ciocane fixe maruntinea se produce prin lovirea materialul de catre ciocane, prin lovirea bucatilor intre ele si prin lovirea de peretii camerii de lucru.

Morile cu ciocane se pot folosi pentru maruntirea materialelor fragile, fibroase, semidure si cu umiditate redusa cum ar fi: cereale (grau, orz, ovaz, secara, porumb etc.) in scopul pregatirii hranei pentru animale si pasari; fan; trifo; boabe; radacinoase precum sfecla, mere, lucerna; ingrasaminte chimice; oase; coaja de lemn; carbune; calcar; ghips; clorura de sodiu etc.

Avantajele morilor cu ciocane sunt constructia si principiul simplu de functionare; posibilitatea de utilizare la maruntire fina, mijlocie si grosiera; dimensiuni de gabarit mici, mase mici; grad de maruntire mare; consumul de energie variaza aproximativ liniar cu debitul morii.

Marți, 19 August 2014 12:27

Altoirea pomilor fructiferi

Altoirea se face atunci cand se doreste ca doua sau mai multe plante diferite sa se uneasca si sa creasca ca una. Altoirea are ca scop obtinerea unui soi nou, unor seminte noi sau asigurarea ca radacina pomului se adapteaza solului sau conditiilor climatice. Marea majoritatea a pomilor fructiferi pot fi altoiti pentru a produce fructe mai mai mari, mai sanatoase sau mai gustoase.

images

Altoirea se poate face urmarind pasii de mai jos.

Vom numi partea superioara altoi si partea inferioara portaltoi.

Pasul 1: Altoiul trebuie sa fie intotdeauna o crenguta sanatoasa, cu diametrul cuprins intre minim 6 mm si maxim 10 mm, cu varsta de cel putin un an si care sa aibe cel putin 2-3 boboci vizibili. El trebuie sa fie de aceiasi dimensiune ca si portaltoiul. Cel mai portivit moment pentru a taia altoiul este iarna pentru ca atunci copacul este in stare latent.

Pasul 2: Folosind clestele de altoit spalat in prealabil cu o solutie care contine alcool, pentru a distruge orice bacterie, se poate crea usor profilul de altoire.

Pasul 3: Pentru a putea pastra altoiul pana la primvara infasurati-l intr-un strat de muschi umed si introduceti-l intr-o punga cu fermuar. Acesta se va pastra intr-un loc racoros si umed (de ex. in frigider), pana primavara, cand puteti altoi pomul fructifer.

Pasul 4: Portaltoiul va fi ales dintr-un pom fructifer similar, care poate fi o tulpina cu radacini, sau o parte din radacina in sine. Ca si la altoi, pentru taierea usoara si rapida a portaltoiuliu folositi cleste de de altoit care deasemenea a fost curatat cu o solutie de alcool, pentru a distruge orice urma de bacterii. Momentul ideal pentru alotire este sfarsitul lunii Aprilie sau in luna Mai.

Pasul 5: Uniti altoiul si portaltoiul si legati strans folosind banda pentru altoit. Punctul de unire intre altoi si portaltoi se numeste uniune.

Motocositoarele si motocoasele sunt indispensabile pentru un cosit eficient, usor, confortabil si redus ca timp.

Motocoasele se pot clasifica pe 3 nivele: hobby, semiprofesionale si profesionale. Criteriile de clasificare sunt puterea motorului si diametrul tubului pentru transmisie. Alte componente si accesorii care determina aceste categorii sunt: tipul discului pe care il foloseste, sistemul de amortizoare antivibratii, tipul hamului de purtare.

Motocoasa pe care o gasiti la noi este simplu de manevrat datorita manerului tip bicicleta pe care il are in dotare. Acest tip de motocoasa este usoara, echilibrata si confortabila chiar si la utilizarii prelungite.

 

Joi, 07 August 2014 10:56

Despre trusa PPR

Denumirea trusei PPR este prescurtarea de la trusa de sudura prin polifuziune pentru tevi din polipropilena (PP).


Trusa de PPR este utilizata pentru realizarea retelelor interioare de distributie a apei potabile, a apei calde menajere si a sistemelor de incalzire. Acest aparat lipeste tevile din polipropilena prin polifuziune. Avantajele acestei truse sunt controlul precis al temperaturii, siguranta in exploatare si lipirea materialelor plastice fara a le deforma.Teava din polipropilena reticulara este fabricata dintr-un un material plastic obtinut prin polimerizarea polipropilenei. Acest material plastic este caracterizat de proprietati deosebite, cum ar fi: rezistenta si functionalitatea pe termen lung, stabilitatae dimensionala chiar si in conditii de temperatura ridicata, usurinta si rapiditatea in procesul de montare.

Mai jos gasiti cateva reguli esentiale in utilizarea trusei PPR:

- Nu atingeti partile electrice ale aparatului cat timp acesta este pornit.

- In timpul utilizarii evitati contactul aparatului de sudura cu combustibili si lichide inflamabile.

- Nu folositi aparatul pentru alt tip de tevi decat cele din material plastic.

- Evitati contactul dintre partile incalzite ale aparatului si cablul electric sau stecherul.

Miercuri, 06 August 2014 12:07

Dalta

Dalta este o unealta de otel in forma de pana taioasa, cu sau fara maner, folosita de fierari, dulgheri, sculptori la crestat, cioplit, scobit sau taiat.

Primele dalti au fost facute din piatra de creme. Ulterior, in epoca de bronz, cele din cupru si bronz au luat locul celor din piatra.

Pe piata exista multe modele de dalti, insa trei sunt modele de baza:

- Chisels sunt daltile clasice;

- Gouges sunt daltile cu sectiune concav – convexa;

- Scarpers  sunt daltile pentru finisare. Cuvantul englezesc scarper vine de la italianul scappare si are ca sinonime:  exit, cut out.

 

 

Vineri, 01 August 2014 10:56

9 unelte esentiale

Pentru ca intotdeauna pe langa casa apar diferite sarcini de constructie sau de reparatie va prezentam 9 unelte ce nu ar trebui sa va lipseasca din casa:

1. Surubelnita

Surubelnita este un instrument esential in asamblarea si dezasamblarea diverselor lucruri. Cum capetele suruburilor vin intr-o varietate de forme si dimensiuni este important sa avem la indemana un set complet de surubelnite. Cele mai bune seturi de surubelnite sunt realizate din aliaj de otel cu  finisaj nichel-crom si varfuri acoperite cu particule abrazive. 

Mai jos gasiti cele mai frecvente tipuri de surubelnite:

Surublenita dreapta: o surubelnita cu cap plat ce vine intr-o varietate de dimensiuni.

Surublenita stea: este similara cu o cea hexagonala, dar cu forma mai pronuntata, este buna pentru calculatoare si alte electronice.

Surublenita cruce: se potriveste suruburilor in forma de cruce, disponibila intr-o gama larga de dimensiuni.

Surublenita hexagon: se potriveste suruburilor cu sase fete, utilizate in principal pentru mobilier, calculatoare si masini.

2.Ciocanul

Cele mai practice cioane sunt cele tip dulgher. Ele au o suprafata de lovire pe o parte si doua gheare pe  cealalta parte ce pot fi utilizate pentru scoaterea cuielor. Ciocanele cu gheare vin in doua modele, curbe si drepte. Unele modele pot avea capete acoperite cu cauciuc ceea ce le face ideale pentru lovirea obiectelor din lemn si metal  fara a deteriora suprafata de contact.

4.Cheia

Cheile sunt folosite in principal pentru a slabi si a strange conducte. Este bine sa aveti cel putin doua chei reglabile,  cu una din chei se va tine fixa conducta si cu ajutorul celeilalte se va strange sau se va slabi conducta. Proprietarii de case care efectueaza proiecte serioase de renovare ar trebui sa investeasca si intr-un set de chei cu clichet.

5.Clestele

Un set de clesti este bun pentru orice tip de reparatie casnica care implica prindere, rasucire, sau taiere. Clestii sunt esentiali si pentru proiectele ce implica fire.

6.Ruleta

Ruletele sunt un instrument necesar fie ca doreste renovarea, construirea sau pur si simplu masurarea unei camere sau a unui obiect. Ele se gasesc pe piata in diferite dimensiuni si branduri, dar asigurati-va ca  achizitionati un model retractabil care se poate intinde pe cea mai lunga suprafata din casa.

8. Lanterna LED

Exista un numar infinit de motive pentru a avea o lanterna la indemana. Cele mai bune lanterne sunt cele LED pentru ca consuma mai putina energie decat un bec incandescent halogen, asa ca chiar daca va sta nefolosita luni intregi sau va fi folosita intens nu va trebui sa va faceti griji in privinta bateriilor.

9. Nivela

Nivela ne ajuta sa aflam daca o suprafata este perfect orizontala sau verticala. Exista doua tipuri de nivele disponibile: nivela cu laser si nivela cu bula de aer. La nivela cu bula de aer un flacon subtire, de sticla este umplut cu lichid si o bula de aer mic. Atunci cand suprafata este dreapta bula de aer se opreste in centrul marcat al flaconului. Nivela cu laser indeplineste aceeasi functie, dar se bazeaza pe sunete si lumini de semnalizare pentru a anunta cand elementul este perfect orizontal sau vertical.

Linkuri Socializare