Articole filtrate după dată: Iulie 2014

Spray-ul degripant antirugina si anticorodant este eficace in debolcarea pieselor oxidate si ruginite, datorita tensiunii superficiale scazute uleiul penetreaza in toate interstitiile, atacand rugina si permitand deblocarea pieselor gripate sau corodate.

Principalele caracteristici ale spay-ului degripant sunt inalta putere penetranta, dizolvarea ruginii si inaltul factor de protectie.

Se poate folosi fara probleme la aplicatii interioare si exterioare pe toate tipurile de metale.

Inainte sa il folositi curatati, degresati si daca este posibil indepartati rugina cu o perie. Apoi agitati bine flaconul inainte de folosire si pulverizati de la distanta. Lasati uleiul sa penetreze 5-10 minute si repetati daca este necesar.

Ca masuri de protectie: aveti grija sa lucrati doar in locuri bine ventilate, iar In caz de contact cu ochii spalati bine cu multa apa.

Marți, 29 Iulie 2014 08:42

Irigarea in luna august

In luna august cand vremea devine caniculara legumele din gradina, majoritatea plantelor cu flori si gazonul au nevoie de aproximativ 16,3 cm cubi de apa in fiecare saptamana pentru a se pastra verzi.

Irigarea in profunzime va stimula radacinile plantelor sa creasca acestea ancorandu-se mai bine in pamant. Cu cat radacina se afla la o adancime mai mare cu atat posibilitatea de a se usca este mai mica.

       Irigarea la suprafata este o risipa de apa pentru ca apa nu va ajunge la radacini si se evapora rapid din stratul de suprafata al solului. Pentru a te asigura ca irigarea se face in profunzime este indicat sa afanezi solul din jurul plantei in adancime cativa centrimetri.

       Pentru ca apa sa ajunga in zona radacinilor, solul trebuie sa fie umed pana la o adancime de 7,5 sau 10 cm. Plantele care rezista la seceta nu trebuie udate atat de des, insa trebuie respectata adancimea de irigare.

Plantele din cosurile suspendate, ghivece sau jardiniere pe tot timpul verii se vor uda o data la doua zile. Pentru a te asigura ca toata zona radacinilor este irigata corespunzator infinge degetul in sol la o adancime intre 2,5 sau 5 cm. Uda-le teimenic insa nu exagera pentru ca nici prea multa apa nu le face bine.

Va invitam pe site-ul nostru pentru a descoperi intreaga gama de articole pentru irigat.

va invitam pe site-ul nostru

 

va invitam pe site-ul nostru


In momentul de fata pe piata se regaseste o oferta bogata de masini de tocat, asadar cand te hotarasti sa cumperi o masina de tocat manuala trebuie sa ai in vedere:

Dimensiunile de tocare. Poti alege masini de tocat cu dimensiuni mari de tocare, medii sau fine. Acest lucru determina ce marime vor avea bucatelele de carne, dupa ce sunt tocate. Majoritatea masinilor de tocat insa, ofera optiuni pentru mai multe dimensiuni;

Accesoriile cu care vine echipata. Dispozitivele si accesoriile difera de la un model la altul. Cu cat sunt mai multe accesorii cu atat vei avea mai multe posibilitati. Unele modele vin cu accesorii de tocat carnati, rosii, legume sau cu accesorii speciale pentru maruntirea ingredientelor produse de patiserie;

Materialele din care este construita. Materialul este un factor foarte important, deoarece calitatea cutitelor, a sitelor si a celorlalte componente vor stabili durata de viata pe care o va avea masina;

Capacitatea de tocare. Aceasta functie stabileste cantitatea de alimente pe care o vei putea toca.

O pompa de stropit electrica iti poate facilita si eficientiza foarte mult munca. Ea este ideala pentru stropirea de insecticide a lanurilor de cereale, a florilor, a gradinilor si pentru curatarea spatiilor publice, sanitizarea si controlul pandemiilor intre animalele domestice si pasarile de curte.

Alimentata cu o baterie de 12 V / 10 Ah, aceast tip de pompa va ajuta sa terminati munca de trei sau patru ori mai repede decat una manuala. Ea poate functiona continuu pana la 9 ore si poate stropi cica 400-480 kg, dupa o incarcare prealabila ce consuma doar 3 Kw/h de curent.

Este bine sa stiti ca tipul duzei se alege in functie de presiune si de debit.

Tipul duzei

Presiune Mpa

Debit

Duza tip spray

0.29-0.32

0.7-0.8

Duza tip spray conic

0.16-0.17

1.2-1.3

Duza reglabila cu 4 orificii

0.27-0.28

0.8-0.85

Important: Nu folositi pompa cu lichide speciale cum ar fi acizi puternici, baze sau inflamabile. Nu folositi pesticide persistente sau foarte toxice pe legume sau pomi fructiferi. Curatati foarte bine pompa dupa utilizare si evitati coraziunea, infundarea sau amestecarea preparatului vechi cu cel nou.

 

Pompele submersibile pot fi folosite pentru drenaj, pentru pomparea apelor reziduale, pentru irigare si pentru asigurarea apei curente locuintelor aflate in zone unde nu exista retea de apa.

O pompa submersibila este o pompa care functioneaza imersata (scufundata) in lichidul de pompare, lichid ce are rol si de agent de racire. Motorul pompei este inchis ermetic find izolat de lichidul de pompare. Sunt folosite un sistem de sigilii mecanice pentru a preveni ca lichidul pompat sa intre in motor si  sa cauzeze un scurt-circuitAvantajul acestui tip de pompa este ca poate oferi o forta semnificativă de ridicare, deoarece nu se bazeaza pe presiunea aerului exterior pentru a ridica lichidul. Ele pot fi conectate la un furtun flexibil sau la o conducta rigida

Important:  Nu folositi niciodata pompa fara apa. Daca acest lucru se intampla din greseala, stingeti pompa, asteptati ca aceasta sa se raceasca si apoi amorsati-o folosind apa curata.

Pentru amorsare umpleti complet pompa cu apa curata inainte de a o porni. Apa trebuie turnata prin orificul de amorsare. Dupa ce ati terminat aceasta operatiune puneti capacul inapoi si porniti pompa. Pompa trebuie amorsata de fiecare data cand nu a fost folosita o perioada mai lunga de timp pentru ca aerul, in timp, intra inapoi conductele pompei.

Puteti gasi o gama variata de pompe aici.

 

Nu lasati pistolul de lipit cu silicon la indemna copiilor.

Aveti mare grija cand lipiti sau cand asteptati ca lipiciul sa se raceasca, acesta este foarte fierbinte si poate provoca arsuri.

Daca este nevoie sa sustineti lipitura pana se usuca puteti folosi o penseta, dar sa nu folositi niciodata degetele.

Cat timp pistolul se incalzeste puneti capul pistolului deasupra unei farfuriute/ bucati de faianta etc. pentru ca este posibil sa picure lipici din el si puteti strica biroul/ masa/ locul unde lucrati

Nu apasati niciodata pe bagheta, ci numai pe tragaci pentru ca el va opri la timp lipiciul, pe cand daca apasati pe bageta el va veni in jet puternic pe care nu il veti putea opri foarte usor.

Daca vreti sa curatati capul pistolului de siliconul ce s-a depus in exces, o puteti face folosind un mic cutitas dar nu inainte dupa ce acesta s-a racit. Corpul pistolului se poate curata folosind o carpa numai dupa ce pistolul a fost scos din priza si racit.

Nu uitati ca baghetele de silicon se gasesc in comert pe dimensiuni. Inainte de a cumpara baghetele de silicon asigurati-va ca acestea se potrivesc pistolului dumneavoastra de lipit. 

Linkuri Socializare