Articole filtrate după dată: Martie 2014
Luni, 31 Martie 2014 13:06

Sculele si unelte. O necesitate !?

Prin scule de bază înţelegem necesarul pentru situaţiile de „prim-ajutor\", sculele cel mai frecvent utilizate într-o gospodărie. În orice caz trebuie achiziţionate produse de cea mai bună calitate, care să nu vă lase descoperiţi în nici o situaţie. Investiţia mai mare şi o bună întreţinere vă vor fi răsplătite printr-o funcţionare corespunzătoare de durată.

Ciocanele se găsesc intr-o mare diversitate de greutăţi şi variante. Cele mai uzuale sunt ciocanele cu formă standard (ciocanele de lăcătuşerie) precum şiciocanele de tâmplărie, care sunt uşor arcuite (profil curbat la un capăt) sau sunt prevăzute cu o fantă pentru scos cuiele. Coada din frasin sau chiar foarte valorosul lemn asigură echilibrul perfect între forţa de lovire şi amortizare, pentru protejarea articulaţiei mâinii.

Vineri, 28 Martie 2014 14:15

Despre irigarea corecta

Din cauza unei ingrijiri precare sau neregulamentare si a influentelor externe ale mediului inconjurator plantele pot avea parte de mai mult rau fata de cel pricinuit de boli si daunatori.

De aceea este esential sa reactionam la primul strigat de ajutor al plantei si sa luam masuri imediate. Daca acestea au de suferit din cauza unei irigari inadecvate sunt foarte usor predispuse la contactarea multor daunatori.

In ciuda faptului ca toate plantele necesita in mod regulatapa, se intampla sa nu le udam atat cat ar trebui sau din contra, sa le turnam prea multa apa tocmai din dorinta de a le face bine.

Va asteptam pe site-ul www.msagroup.ro pentru a gasit tot ceea ce va trebui pentru a fi cu adevarat pregatiti de irigarea gradinilor!

Joi, 27 Martie 2014 16:48

Despre munca in gradina

Munca optimă în grădină presupune un număr de maşini. Ca să vă bucuraţi mult timp de ele şi să-şi păstreze capacitatea funcţională, trebuie respectate următoarele:
Curăţaţi pământul, iarba cosită sau murdăriile imediat după utilizare. Lamele şi mânerele trebuie să fie uscate înaintea depozitării. Ştergeţi piesele metalice după utilizare cu un şervet muiat în ulei, pentru a preveni coroziunea. Păstraţi maşinile, îndeosebi iarna, într-un spaţiu uscat şi ferit de intemperii. Ungeţi părţile de lemn şi ascuţiţi lamele.  Părţile metalice se curăţă cel mai bine cu burete de sârmă. 

Marți, 25 Martie 2014 14:52

Primavara altoim cu MSA!

Altoirea este una din metodele de inmultire vegetativa a plantelor. In pomicultura altoitul se aplica atat pentru  inmultirea pomilor fructiferi cat si pentru schimbarea sortimentului (trecerea rapida de la un soi de pom la alt soi de pom).  Altoirea se aplica din necesitatea de a avea in sol „pamant” unportaltoiviguros, rezistent la diverse tipuri de sol, rezistent la seceta, in portaltoi vom aplica unaltoidintr-un soi cunoscut, pe care ni-l dorim in gradina noastra.

Va asteptam pe site-ul www.msagroup.ro pentru a gasi produsele de care aveti nevoie pentru a realiza o altoire ca la carte!

Luni, 24 Martie 2014 13:45

Sfaturi pentru mici gradinari

MSA Group recomanda urmatoarele pentru combaterea daunatorilor plantelor :

• Plantarea în mediu familiar, localizarea convenabilă, în condiţii de vegetaţie cât mai apropiate de cele naturale
• Fără monoculturi (cu respectarea alternanţei)
• Alegerea corectă a sortimentelor pentru fiecare amplasament
• Prelucrarea şi îngrijirea bună a solului
• Seminţe şi materiale de plantare sănătoase
• Respectarea distanţelor de plantare necesare
• Aport echilibrat de fertilizatori şi humus
• Măsuri de îngrijire competente
• Respectarea asolamentelor şi vecinătăţilor de plante
• Asigurarea de agenţi favorabili.

Vineri, 21 Martie 2014 13:04

Primavara in gradina

Uneltele de gradinarit au ramas nefolosite de-a lungul iernii si, desi te-ai asigurat ca sunt intr-o stare foarte buna inainte de a le depozita, nu este exclus ca frigul si umezeala din sezonul rece sa le fi deteriorat usor, mai ales daca locul uneltelor este intr-o anexa a casei (precum garajul).

 

Acum este momentul sa le verifici pe fiecare in parte, sa le stergi de praf, sa le indepartezi eventualele pete de rugina si, dupa caz, sa le ascuti.

Sau, de ce nu, sa refaceti stocurile cu unele noi, pe care sa va puteti baza in continuare?

La MSA, primavara se numara copacii altoiti! 

 

Joi, 20 Martie 2014 15:07

Primavara altoim copacii!

Stim ca primavara se atloiesc pomii! Tocmai de asta, trebuie sa ne hotaram ce anume vrem sa altoim. Pomul care va fi altoit, trebuie udat din abundenta (timp de doua saptamani, tot a doua zi, va fi stropit aproximativ o ora). Aceasta udare este necesara pentru o buna circulatie a sevei, ceea ce ne va ajuta la desprinderea usoara a cojii de pe tulpina..


Trebuie sa fim foarte atenti cu pregatirea crengii care va fi altoita. Aceasta poate fi cumparata sau ceruta de la cunostinte. Daca o procuram de la cunostinte, sa fim atenti ca pomul de la care provine sa fie puternic, viabil, sa nu aibe urme de imbolnaviri pentru a nu infecta pomii nostri.

Asadar, ca aceasta actiune sa poata fi desavarsita, va asteptam pe site-ul nostru se ne cunoasteti produsele, printre care clestele de taiat via sau de altoit!

www.msagroup.ro

Luni, 17 Martie 2014 16:06

Intampinam primavara ca meseriasii!


În momentul în care ne apucăm de grădinărit, suntem tentaţi să cumpăram tot ce vedem prin magazinele de specialitate. Totuşi, nu cheltuiţi inutil! Vom prezenta în continuare uneltele de bază care trebuie avute la îndemână când vă apucaţi de grădinărit. Pe lângă cele mai importante, prezentate mai jos, mai avem şi alte unelte auxiliare: mănuşi. aspersoare, sapa, harlet, furca, grebla, coasa sau alte accesorii foarte utile.

Astfel, penrtu aceasta perioada propice inceperii muncii in gradina, recomandam achizitionarea unui cleste profesional pentru altoit, a unui fierastrau, a benzii pentru clestele de legat plante, a foarfecii pentru tuns gardul viu, a pompelor de apa, precum si a drujbelor sau motocoaselor.

Toate aceste produse pot fi comandate cu incredere de pe site-ul nostru : www.msagroup.ro

Vineri, 14 Martie 2014 13:18

Irigarea corecta

Odata cu venirea primaverii, noi vrem sa va oferim cateva sfaturi despre irigarea corecta a gradinii.

Asadar, florile, legumele şi gazoanele trebuie udate în mod regulat. Pentru asigurarea umidităţii corecte a plantelor dumneavoastră şi, în acelaşi timp pentru a nu deveni complet blocat de lucrările în grădină, trebuie respectate câteva reguli:

- Udaţi întotdeauna numai dimineaţa devreme sau seara după apusul soarelui.
- Nu udaţi niciodată la amiază sub razele soarelui. Plantele vor suferi un şoc termic iar apa se va vaporiza prea repede.

Sfatul Meseriasului:

Udarea corectă face plantele să crească puternice şi sănătoase. Este greşit să fie udate zilnic şi în cantităţi mici. Udaţi mai întâi când pământul de suprafaţă este uscat la o adâncime de 2 cm. Apoi udaţi lent şi abundent. În acest fel plantele dezvoltă în adâncime o rădăcină puternică, pot absorbi bine substanţele nutritive şi vor creşte splendid.

Recomandam : aspersoarele de pe siteul www.msagroup.ro

Miercuri, 12 Martie 2014 15:47

Cum se foloseste clestele de altoit

Clestele de altoit este o unealta indinspensabila odata cu venirea primaverii. Vrem sa va oferim cateva sfaturi in privinta folosirii clestelui :

Pentru inceput, pozitionati tija plantei, care trebuie sa fie altoita in suportul de taiere, dupa care trebuie sa apasati cu putere manerul pentru a efectua taierea. 

Este important sa stiti : 

  1. Niciodată sa nu rupeti  coaja netăiata.
  2. Taiati din partea bună a plantei (altoi), o grefa cu 1-2 muguri și introduceți-l în planta gazdă în secțiune, care tocmai a fost decupata 
  3. Parte goala a marginii trebuie să fie întotdeauna în planta gazdă .
  4. În altoi grefa  trebuie să fie de aproximativ 10 mm de la mugur.
Pagina 1 din 2

Linkuri Socializare