Articole filtrate după dată: Octombrie 2014
Miercuri, 15 Octombrie 2014 13:47

Drujba electrica sau drujba mecanica?

 

Spre deosebire de drujbele mecanice, cele electrice sunt indicate uzului casnic, si asta pentru ca acestea sunt de regula mai mici, mai putin puternice si depind de o sursa de energie. Totusi sunt extraordinar de folositoare in activitati precum: curatare a copacilor de crengile uscate si batrane, taierea pomilor mici, obtinerea lemnelor pentru foc si pentru multe altele. Singurul inconvenient al acestui tip de drujba consta in mobilitatea limitata datorata cablului de alimentare.
Pe de alta parte, cu drujba electrica uiti de grija alimentarii cu combustibil si ai garantia unui lucru continuu fara oprirea drujbei din lipsa combustibilului.
Drujbele mecanice au un motor mai puternic, care le confera abilitatea de a taia chiar si cele mai groase trunchiuri de copaci.
Drujbele mecanice au un mare plus la capitolul mobilitate, datorita lipsei cablului de alimentare si a dependentei de o sursa de energie electrica. Functionarea acestui tip de drujbe este posibila prin alimentarea motorului cu benzina.
In principiu, utilizarea unei drujbe mecanice este recomandata profesionistilor datorita puterii mari caracteristice. Se pot utiliza in activitati precum: doborarea arborilor din paduri, dar si a celor ce tin de domeniul agriculturii, constructiilor (ridicarea caselor sau altor constructii din lemn), obtinerea de cherestea etc.

 

Miercuri, 08 Octombrie 2014 09:24

Ajustarea limitatorilor lantului de drujba

Ascutirea dinitilor de avans a lantul de drujba se poate face urmarind pasii prezentati mai jos:

Limitatorii se ajusteaza folosind un dispozitiv potrivit tipul de lant pe care il aveti. Intodeauna verificati ajustarea limitatorilor la fiecare 3, 4 ascutiri.

Asezati dispozitivul pe lant astfel ca limitatorul sa patrunda in deschizatura prevazuta pe dispozitiv.

In cazul in care limitatorul iese prin deschizatura este indicat sa-l ajustati folosind o pila lata pana cand acesta va ajunge la nivelul dispozitivului. Un lucru foarte important,  adancimea de taiere nu trebuie niciodata sa depaseasca valoarea specifica lantul pe care il detineti.

 limitatori drujba

 

Important : Nu ajustati si nu deteriorati muchiile elementelor tampon de reducere a reculului de pe eclise sau de pe eclisele de antrenare.

Piliti intotdeauna dinspre interiorul spre exteriorul dintilor taietori.

2

Dupa scurtarea limitatorului, cu ajutorului unei pile, redati forma initiala a limitatorului- rotunjita sau inclinata.

 

3

Sfat: Pentru protejarea taisurilor in timpul remodelari limitatorului, ar putea fi folositoare subtierea dispozitivului la unul din capete si asezarea sa intre pila si taisul dintelui.  

 

 

Linkuri Socializare